جستجوی پیشرفته

   
 
Home ثبت نام پرسشهاي متداول ليست اعضا گروههاي کاربران  
 
 
براي تغيير زبان صفحه كليد EN/FA از كليد Scroll Lock بر روي صفحه كليد استفاده نماييد.
فهرست طيور و پرندگان زينتي ضوابط بهداشتي صنعت پرورش طيور گوشتي
نمايش پستها:   
      تمام زمانها بر حسب GMT + 4 Hours مي‌باشند  
  ارسال موضوع جديد  پاسخ دادن به اين موضوع

7 اسفند 1386 - 17:11
نويسنده پيام
DVM
كاربر بسيار فعال
كاربر بسيار فعال


عضو شده در: 29 بهمن 1385
پست: 437

عنوان: ضوابط بهداشتي صنعت پرورش طيور گوشتي پاسخگويي به اين موضوع بهمراه نقل قول

الف- ضوابط بهداشتی جایگاه طیور گوشتی:

× رعایت ضوابط نظام دامداری در تاسیس مرغداری الزامیست ( جداول تدوبنی 1374 ( .

× زمین محل احداث مرغداری می بایستی در مناطقی در نظر گرفته شود كه از نظر زیست جوندگان ( انواع موش ) عاری یا از نظر میزان جمعیت بسیار محدود باشند.

× وجود حصار در اطرلف سالنها و سایر تاسیسات به منظور جلوگیری از ورود حیوانات و افراد متفرقه الزامیست.

× وجود حوضچه های ضد عفونی درابتدای درب ورودی مجموعه مرغداری ودرصورت چند سنی بودن در مبادی ورودی تاسیسات هرگله نیز الزامیست . درصورت وجود كارخانه تهیه خوراک در مرغداری وجود حوضچه ضد عفونی در مبادی ورودی آن ضروریست.

× احداث دفتر اداری وسرویس های بهداشتی در ابتدای مبادی ورودی مرغداری الزامیست.

× اطاق مناسب جهت ضد عفونی اقلام مورد نیاز واحد در ابتدای ‌ورودی در نظر گرفته شود.

× فاصله بین سالنها بین 15- 10 متر و فاصله سالنها از حصار اطراف حداقل به اندازه عرض سالنها بوده وكمتر از 12 متر نباشد.

× احداث پاركینگ در خارج از محوطه مرغداری و به منظور جلوگیری از ورود خودروهای متفرقه ضروریست.

× سطوح داخلی وخارجی كلیه سالنها وتاسیسات می بایستی قابل شستشو وضد عفونی كردن وتا ارتفاع مناسب قابل سوراندن باشد.

× بمنظور جلوگیری از ورود پرندگان نصب توری برروی كلیه پنجره ها ومنافذ ورود و خروج هوای سالنهای مرغداری وسایر تاسیسات الزامیست.

× سالن ها وسایر تاسیسات باید بنحوی ساخته شود كه از نفوذ جوندگان وسایر حیوانات جلوگیری شود.

× محوطه مرغداری (‌بین سالنها واطراف سالن های پرورش ) ‌تا شعاع 12 متری میبایست قابل شستشو وضد عفونی كردن وشعله دادن باشد.

× محوطه مرغداری میبایست فاقد نقاط كور و غیر قابل كنترل باشد . از هرگونه تاسیسات اضافی وضایعات ) ‌وسائل مستعمل وفرسوده ) ‌عاری باشد.

× به فاصله 3- 5 متر از حصار دور تا دور مرغداری چند ردیف درختكاری شود منوط به اینكه فاصله 12 متر فضای قابل شستشو از آخرین سالن رعایت شده باشد.

× درمجتمع های بزرگ مرغداری (‌چند سنی )‌ بین فارم ها درختكاری انبوه یا جنگل كاری شود.

× آب مصرفی:

* منابع آب بهداشتی كافی می بایست قابل تامین باشد.
* متابع آب شبكه آبرسانی داخل مرغداری (‌هوائی وزمینی ) ‌غیر قابل نفوذ باشد.
* منابع آب شبكه آبرسانی قابل لایروبی – شستشو – ضد عفونی وكنترل باشد.

× چاه فاضلاب وچاه تلفات بایست دارای موقعیت مناسب و فاصله لازم از منابع آب و شبكه آبرسانی باشد.

× مرغداری میبایست دارای شبكه برق رسانی كافی جهت سالن ها وسایرتاسیسات باشد ضمنا ‌موتور برق اضطراری در واحد هایی كه از شبكه های برق رسانی استفاده می كنند نیز ضررویست.

× كوره لاشه سوز وچاه تلفات غیر قابل دسترس حیوانات باشد و با درنظر گرفتن جهت وزش باد در دورترین نقطه از سالنها احداث گرد بنحوی كه در بهداشت منطقه و واحد مرغداری تأثیر منفی نداشته باشد.

× اطاق كالبدگشایی به تناسب ظرفیت هر فارم در محل مناسب ونزدیک به محل دفع تلفات تاسیس گردد وقابل شستشو و ضدعفونی باشد.

× واحد مرغدرای می بایست دارای منابع سوخت كافی و با ظرفیت مناسب باشد ومنابع مذكور در جوار حصار مرغداری تعبیه گردد بنحوی كه جهت تخلیه سوخت نیاز به ورود وسیله نقلیه به داخل مرغداری نباشد.

× فاصله لازم بین منابع تامین سوخت و آب مصرفی مرغداری بمنظور جلوگیری از نشت مواد سوختی به شبكه آب رسانی رعایت گردد.

× دیوارها وسقف سالن های پرورش میبایست دارای عایق بندی مناسب باشد.

× كف سالنها وتاسیسات از سطح زمین محوطه بیرونی بمنظور جلوگیری از نفود آب و رطوبت و عوارض بعدی آن بالاتر قرار گیرد.

× طول وعرض و ارتفاع سالنها بسته به آب وهوای مختلف وسیستم پرورشی به منظور تامین تهویه مناسب وجلوگیری از تغییرات شدید حرارت در نظر گرفته شود.

× برای هر سالن اتاق سرویس جهت جلوگیری از ورود مستقیم هوای بیرونی . نصب مخزن جهت آب دارویی و اقدامات كنترلی گله وسایر تجهیزات در محل مناسب در نظر گرفته شود.

× در سیستم تهویه سالن های پرورش مواد زیر بعنوان نكات لازم جهت طراحی سیستم تهویه پیشنهاد میگردد :

* میزان هوای لازم بر اساس وزن زنده پایان دوره ،‌ حداكثر گرمای محیط ووضعیت رطوبت در طول سال میبایست در نظر گرفته شود تا هوای مورد نیاز تامین گردد .

* سرعت جریان هوا در سالن حداكثر 2/0 متر درثانیه باشد.
* نحوه ورود هوا بنحوی تنظیم شود كه ضمن رعایت بند 1و2 از ایجاد كوران در سالن جلوگیری بعمل آید.
* سیستم های تهویه با توجه به شرایط آب و هوای منطقه ای ونكات فوق بصورت الگوهای مناسب توسط كارشناسان ذیربط طراحی گردد.
* وضعیت خروجی سیستم تهویه بایستی دارای شرایط زیر باشد :

الف_ نصب كانال فلزی ( داكت )‌ بمنظور جلوگیری از پخش هوای داخل بر روی هواكش ها توصیه میگردد .

ب _ دارای حفاظ قابل كنترل باشد.

ج _ در زیر محل خروجی هوا حوضچه های مناسب حاوی آب و ماده ضد عفونی جهت جلوگیری از پخش گرد وغبار تعبیه گردد.

× رطوبت نسبی هوا برای سالن های پرورش با توجه به شرایط آب وهوای منطقه به میزان 55 تا 75 درصد تامین گردد.

× سیستم خنک كننده وگرمازا :

* منبع تامین حرارت اتاقک و خارج از سالن باشد.
* هوای گرم و سالم توسط كانالهای مناسب بداخل سالن ورود و در تمام طول سالن هوای گرم بطور یكنواخت توزیع گردد.
* منبع تامین حرارت بحدی در نظر گرفته شود (‌ظرفیت تولید گرما) ‌كه در زمان جوجه ریزی با توجه به سیستم تهویه مناسب بتواند دمای 35 درجه سانتیگراد را در سالن تامین نماید.
* سیستم خنک كننده بر حسب شرایط جغرافیایی باید بنحوی باشد كه درگرمترین فصل دمای هوای داخل سالن را كاهش داده بنحوی كه ازتنفس دهانی جوجه ها (‌panting)‌ جلوگیری بعمل آید.
منبع :سازمان دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران
 
      Back To Top  
   ارسال موضوع جديد  پاسخ دادن به اين موضوع

 
شما نمي توانيد در اين بخش موضوع جديد پست كنيد
شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد
شما نمي توانيد موضوع هاي خودتان را در اين بخش ويرايش كنيد
شما نمي توانيد موضوع هاي خودتان را در اين بخش حذف كنيد
شما نمي توانيد در اين بخش راي دهيد


      Back To Top  

صفحه 1 از 1
   
Powered by Ardalan Online © 2004,2005
پشتيباني توسط : مؤسسه پارس نگار