جستجوی پیشرفته

   
 
Home ثبت نام پرسشهاي متداول ليست اعضا گروههاي کاربران  
 
 
براي تغيير زبان صفحه كليد EN/FA از كليد Scroll Lock بر روي صفحه كليد استفاده نماييد.
فهرست اخبار، همايشها و تازه هاي دامپزشكي 2008 با طعم سيب زميني...
نمايش پستها:   
      تمام زمانها بر حسب GMT + 4 Hours مي‌باشند  
  ارسال موضوع جديد  پاسخ دادن به اين موضوع

12 دي 1386 - 8:30
نويسنده پيام
دكتر محمد لطفي زاده
كاربر بسيار فعال
كاربر بسيار فعال


عضو شده در: 6 مهر 1385
پست: 202

عنوان: 2008 با طعم سيب زميني... پاسخگويي به اين موضوع بهمراه نقل قول

با سلام و احترام
آغاز سال 2008 ميلادي را به هموطنان مسيحي تبريك عرض مي كنم. مي دانيد كه سال 2008 از سوي سازمان ملل متحد به نام سال سيب زميني نامگذاري شده است. توجه شما را به مطلبي در اين زمينه برگرفته از نشريه الكترونيك حكيم مهر جلب مي كنم :


نشریه الکترونیک حکیم مهر

سازمان ملل متحد سال 2008 میلادی را به منظور تلاش برای کمک به افزایش تولید سیب زمینی در کشورهای جهان و گنجاندن این محصول در سبد غذایی قشرهای مختلف مردم به ویژه قشرهای فقیر ،‌ سال بین المللی سیب زمینی اعلام کرده است.هدف از این طرح افزایش سطح آگاهی کشورهای جهان درباره قابلیت های بالقوه این محصول در پر کردن سبد غذایی مردم فقیر دنیا ، با توجه به افزایش قیمت برنج در بازارهای جهانی اعلام شده است .

براساس آمار و ارقام سازمان ملل متحد در سال 2006 میلادی مردم کشورهای اروپایی ، روسیه و امریکای شمالی حدود 325 میلیون تن از تولید سالانه سیب زمینی جهان را مصرف کرده اند و این در حالی است که چین، هند و روسیه حدود 40 درصد از محصول سیب زمینی جهان را تولید می کنند .

به عقیده کارشناسان ، سیب زمینی با میانگین قیمت 15 سنت در هر کیلوگرم ، در مقایسه با گندم که هر کیلو 40 سنت به فروش می رسد ، محصولی به مراتب ارزانتر و قابل دسترس تر برای عموم مردم است .

در پی اعلام سال 2008 به عنوان سال سیب زمینی در جایجای دنیا برنامه هایی به این منظور تدارک دیده شده است و جالب است بدانید که 4 تا 11 اکتبر 2008 در اسپانیا به نام هفته سیب زمینی نامگذاری گردیده و در نقاط مختلف جهان هم کنفرانسها و نمایشگاههای مختلفی در سال 2008 در این زمینه برگزار میشوند که می توانید فهرست آنها را از این سایت مطالعه نمایید : http://www.potato2008.org/en/events/calendar.html



در ایران هم اقداماتی در دست انجام است که البته ضمن تشکر از زحمات مسئولین امر بعید به نظر می رسد با برنامه ریزی به این دلیل و در جهت حرکت جهانی برای رشد مصرف سیب زمینی بوده باشد اما با این حال تلاش هموطنانمان در استان همدان منجر به اجرای پروژه ساخت بزرگترین واحد فرآوری سیب زمینی کشور شده است که قرار است سیب زمینی نیم سرخ و کوکوی سیب زمینی را به عنوان دو محصول عمده تولید کند.

مدير کل دفتر سبزي و صيفي وزارت جهاد کشاورزي هم در دی ماه 86 وضعیت تولید سیب زمینی در ایران را مطلوب توصیف کرد. مهندس محمدمهدي بحريني در گفت و گویی با خبرنگار ايانا گفت: محصول سيب‌زميني و پياز توليد شده طي طرح استمرار این وزارتخانه 20 تا 30 درصد از نظر سطح زير کشت و ميزان توليد افزايش داشته است و این ميزان توليد با توجه به نياز داخلي کشور است. در زمینه صادرات این محصول هم وزراي عضو كميسيون ماده (1) آئين نامه اجرايي قانون مقررات صادرات و واردات در مهرماه 86، عوارض صادرات سيب زميني را از تاريخ 1مهرماه لغايت 29 اسفند ماه به ميزان صد درصد قيمت پايه محصول ياد شده تعيين کردند.

مهندس اسکندری ، وزیر جهاد کشاورزی هم از برنامه ریزی برای تولید پنج میلیون تن سیب زمینی اوایل امسال خبر داده بود و این در حالی است که برآورد تولید سیب زمینی در سال 85 حدود چهار میلیون و 200 هزار تن بود که به دلیل احداث چند مجتع فرآوری و وقوع سرما و شرایط جوی نامناسب بخشی از این محصول در برخی استان ها از بین رفت!

با توجه به مصرف سرانه این محصول در اروپا و مقایسه آن با کشورمان (مصرف سرانه سیب زمینی در ایران یک هفتم اروپا است) لزوم توجه جدی به تولید و فرآوری آن و تشویق خانواده ها به مصرف این محصول غذایی به خوبی احساس می گردد.

رویکردهای نوین به کشاورزی و کشت سیب زمینی و استفاده از علم و فناوری در این عرصه هم از جمله اقدامات دیگری است که باید مورد توجه مسئولان امر و کشاورزان قرار گیرد. مصداق نتایج مثبت این رویکرد را می توان بعنوان نمونه کسب رتبه نخست کشاورز دماوندی در استان تهران و در آبان ماه امسال دانست که موفق شده بود 81 تن سیب زمینی در هکتار برداشت کند که این امر با توجه به میانگین 22 تن برداشت از هر هکتار سطح زیر کشت سیب زمینی در کشورمان بسیار حائز توجه می باشد. از آنجایی که سیب زمینی در آب و هوای سرد و مرطوب کشت میشود دماوند در استان تهران به دلیل شرایط مطلوب آب و هوایی منطقه ای بسیار مناسب برای کشت سیب زمینی به حساب می آید و در سطح کشورمان هم اردبیل را می توان به عنوان یکی از مناطق مناسب کشت این محصول به حساب آورد.



سیب‌زمینی گياهى است از تيرهٔ بادنجانیان كه داراى برگهاى مركب و بريده و گلهاى سفيد يا بنفش است و پس از رشد به ارتفاع یک متر میرسد و ریشه آن (سیب زمینی) هم سرشار از نشاسته است بطوریکه بعد از ذرت ، گندم و برنج مقام چهارم اهمیت را در سبد غذایی مردم دارد.ميوهٔ آن كوچك، كروى، قرمز، سته و سمى است؛ ولی داراى ساقه‌هاى زيرزمينى خوراكى است كه حاوى اندوختهٔ نشاستهٔ فراوان است گلهايش پنج قسمتى (۵ گلبرگ بهم چسبيده و ۵ کاسبرگ بهم چسبيده است). تعداد پرچمها نيز ۵ است كه بهم متصل شده و يك لولهٔ بساكى را ساخته‌اند و مادگى از وسط آن خارج شده است.

در حال حاضر هر ساله در حدود ۳۰۰ ميليون تن سيب زمينی در سراسر جهان توليد می شود و روسیه و آلمان بزرگ‌ترين توليد‌کنندگان سيب زمينی بشمار می‌آیند.



طبق مطالعات صورت گرفته به نظر میرسد منشاء کليه انواع سيب زمينی های امروزی را می توان به يک گياه واحد که بيش از هفت هزار سال قبل در پرو کشت شد نسبت داد. سيب زمينی در حوالی سال ۱۵۷۰ توسط فاتحان اسپانيايی از آمریکای جنوبی به آن کشور منتقل شد و کشت آن در سراسر اروپا رواج يافت. سيب زمينی بعدا توسط مستعمره نشين های بریتانیایی به آمریکای شمالی منتقل شد. همچنین سيب زمينی نخستین بار توسط میرزا ملکُم خان در اواسط پادشاهى فتحعلى‌شاه قاجار به ایران آورده شده است، براي همین در ابتدا به آن " آلو ملکُم " می گفتند و اکنون هم در بعضی شهرهای ايران سيب زمينی را بنام آلو می شناسند.



سيب زمينی سرشار از بتاکاروتن (پيش ساز ویتامین آ) است که وقتی پخته می شود به آسانی جذب مي شود. ساقه و برگ های سيب زمينی حاوی سمی بنام سولانین است، بنابراين نبايد آن را مصرف کرد، ولی جوشانده رقيق شده همين برگ ها را به عنوان ماده خواب آور و آرامش دهنده اعصاب استفاده می کنند. مهم ترين ماده اصلي موجود در سيب زمينی نشاسته است که معمولاً ۹ تا ۲۵ درصد آن را تشکيل می دهد، از اين رو برای تامین انرژی ماده مفيدی است که نسبت به غلات کمتر تحت تاثير آفات قرار می گيرد و پرورش آن آسان تر است.



سيب زميني تقويت کننده قلب، محکم کننده لثه، مسکن درد و زخم معده است. سيب زميني در بين سبزيجات حاوي ویتامین ث بالايي است و برای تامین ويتامين ث مورد نياز براي جلوگيری از خونريزي لثه مفيد است، ولی نکته بسيار مهم اين است که در اثر ماندن در انبار و پخت نامناسب مقدار زيادي از ويتامين ث آن به هدر مي رود که این مسئله به خاصیت و حساسیت ویتامین ث برمیگردد. سيب زمينی علاوه بر ويتامين ث حاوی مواد مفيد ديگری مثل پتاسیم، فسفر، آهن و منیزیم است.



سیب زمینی حاوی مقدار زیادی ویتامین ب6 است. یک فنجان سیب زمینی پخته 21 درصد ب6 مورد نیاز روزانه شما را تامین می کند. می دانید که بسیاری از آنزیم های بدن خصوصاً آنهایی که در تبدیلات پروتئینی درگیر هستند به ب6 محتاج هستند، در نتیجه برای تولید سلول های جدید احتیاج به ب6 داریم . ب6 برای ورزشکاران بسیار حیاتی است و به آمادگی و بازسازی بدنشان کمک می کند . پس بهتر است حتماً در رژیمشان از آن استفاده کنند. ب6 در جلوگیری از سرطان نیز مفید است. پس بهتر است بزرگسالان و افراد مسن حداقل هفته ای یک بار سیب زمینی را جایگزین دیگر مواد نشاسته ای کنند.



سایر خواص سیب زمینی :



سیب زمینی ادرار را زیاد می کند، در نتیجه برای کلیه و مثانه مفید است.



سیب زمینی حاوی آنزیم هایی است که برای التیام زخم های معده بسیار مفید است و برای تسکین مواضع متورم خارجی ، پخته آن را گرم بر روی محل آسیب دیده می گذارند که موجب التیام خواهد شد.

ضماد خام آن را روی محل سوختگی و پلک ورم کرده می گذارند ( البته باید کاملاً استریل باشد ) و بسیار تسکین دهنده است.



ارزش غذایی سیب زمینی خام با پوست : (در 100 گرم)



انرژی : 80 کیلوکالری

کربوهیدرات : 19 گرم

نشاسته : 15 گرم

فیبر : 2/2 گرم

چربی : 1/0 گرم

پروتئین : 2 گرم

آب : 75 گرم

ویتامین ب 1 یا تیامین : 08/0 میلی گرم

ویتامین ب 2 یا ریبوفلاوین : 03/0 میلی گرم

ویتامین ب 3 یا نیاسین : 1/1 میلی گرم

ویتامین ب 6 : 25/0 میلی گرم

ویتامین ث : 20 میلی گرم

کلسیم : 12 میلی گرم

آهن : 8/1 میلی گرم

منیزیم : 23 میلی گرم

فسفر : 57 میلی گرم

پتاسیم : 421 میلی گرم

سدیم : 6 میلی گرم




منابع مورد استفاده در این مطلب :



1 - سایت خبری ایران به آدرس www.IranNewsAgency.com

2 - سایت رسمی سال سیب زمینی به آدرس http://www.potato2008.org

3 - مرکز خبری امید به آدرس http://www.omidnews.ir

4 - دانشنامه جهانی به آدرس www.wikipedia.org

5 - خبرگزاری کشاورزی ایران به آدرس http://www.iana.ir

6 - خبرگزاری ایسکانیوز به آدرس www.iscanews.ir
 
      Back To Top  
   ارسال موضوع جديد  پاسخ دادن به اين موضوع

 
شما نمي توانيد در اين بخش موضوع جديد پست كنيد
شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد
شما نمي توانيد موضوع هاي خودتان را در اين بخش ويرايش كنيد
شما نمي توانيد موضوع هاي خودتان را در اين بخش حذف كنيد
شما نمي توانيد در اين بخش راي دهيد


      Back To Top  

صفحه 1 از 1
   
Powered by Ardalan Online © 2004,2005
پشتيباني توسط : مؤسسه پارس نگار