جستجوی پیشرفته

   
 
Home ثبت نام پرسشهاي متداول ليست اعضا گروههاي کاربران  
 
 
براي تغيير زبان صفحه كليد EN/FA از كليد Scroll Lock بر روي صفحه كليد استفاده نماييد.
فهرست صنايع غذايي دستور العمل بهداشتي توليد و بسته بندي دنبه جهت صادرات
نمايش پستها:   
      تمام زمانها بر حسب GMT + 4 Hours مي‌باشند  
  ارسال موضوع جديد  پاسخ دادن به اين موضوع

23 آبان 1387 - 16:25
نويسنده پيام
vet mania
كاربر بسيار فعال
كاربر بسيار فعال


عضو شده در: 28 بهمن 1386
پست: 538

عنوان: دستور العمل بهداشتي توليد و بسته بندي دنبه جهت صادرات پاسخگويي به اين موضوع بهمراه نقل قول

الف ) شرايط بهداشتي تهيه دنبه از كشتارگاه
كشتار دام بصورت بهداشتي و در كشتارگاههاي مورد تائيد سازمان دامپزشكي كشور باشد . ( دنبه از دام و لاشه سالم تهيه شده باشد . )
دنبه هاي استحصالي فاقد هرگونه آلودگي ثانويه باشد . ( مانند مدفوع – محتويات دستگاه گوارش – خون – پوست و غيره )

تبصره 1 : در زمان جداسازي دنبه از لاشه ، ركتوم و دنبالچه از آن جدا گردد.
تبصره 2 : در صورت وجود آلودگي بر روي دنبه ، آنرا با آب تميز شستشو دهند .
تبصره 3 : وسايل و تجهيزات مورد استفاده ( كارد – تيز كن و غيره ) جهت تهيه دنبه در كشتارگاه بايستي با آب گرم شستشو و ضدعفوني گرديده و سپس مورد استفاده قرار گيرند .
تبصره 4 : كليه افراديكه به نوعي با تهيه دنبه در كشتارگاه سرو كار دارند ، داراي كارت بهداشتي باشند .
تبصره 5 : كليه افراديكه در سالن تهيه و نگهداري دنبه مشغول بكار مي باشند داراي چكمه ، لباس ، پيش بند و دستكش تميز و بهداشتي باشند .
جابجائي دنبه ها در داخل سالن بصورت بهداشتي بوده و محل نگهداري ، جداگانه و بهداشتي باشد . ( منظور از بصورت بهداشتي بوده ) .
بلافاصله بعد از اتمام كشتار بايد كليه دنبه هاي جمع آوري شده به اطاق سردكننده ( Chilling room ) جهت حمل به مسافتهاي نزديك ( حداكثر 48 ساعت ) منتقل گردد .

تبصره 1 : در صورت وجود اطاق سردكننده در كشتارگاه ، دنبه ها بر روي قلاب آويزان و بصورت مجزا نگهداري شوند .
تبصره 2 : در صورت عدم وجود اطاق سرد كننده در كشتارگاه از ماشينهاي سردخانه دار تميز و بهداشتي جهت حمل دنبه استفاده گردد و به اطاق سرد انتقال داده شود حداكثر طول مسافت …….
تبصره 3 : براي خنك شدن بهتر و سريعتر دنبه ، بايستي آنها را بصورت جدا از يكديگر و بر روي قلابها آويزان نمود . درصورت عدم وجود قلاب در اطاق سردكننده ، دنبه ها را در كف سالن بصورت مجزا در يك لايه بر روي پالتهاي استاندارد بهداشتي ( پالت از جنس آلومينيوم يا ورق سفيد يا پلاستيك محم و قابل شستشو باشد ) نگهداري گردد تا علاوه بر خنك شدن ، آبگيري و خشك شدن آن نيز بصورت كامل انجام پذيرد .


ب ) شرايط نگهداري بهداشتي دنبه در سردخانه جهت انجماد :
جهت حمل دنبه از كشتارگاه به سردخانه بايد از وسايل نقليه سردخانه دار كه كاملاً بهداشتي و عاري از هرگونه آلودگي باشد ، استفاده گردد .
جهت انجماد سريع ، دنبه بايد در تونل انجماد با برودت 30- درجه الي 35- درجه سانتيگراد بمدت 24-16 ساعت و پس از آن جهت نگهداري در سردخانه با برودت 18- درجه سانتيگراد قرار گيرد .
محيط داخلي سردخانه تميز و بهداشتي باشد .
از ريختن دنبه ها بر روي يكديگر و بر روي كف سردخانه بصورت انبوه خودداري شود.
از نگهداري دنبه هاي فاسد يا مشكوك در مجاورت ساير دنبه ها و نيز مواد غذايي مانند ماهي كه بوي زيادي دارند ، خودداري شود .
حتي الامكان هر دنبه در داخل پوشش نايلوني تميز و مجزا بسته بندي گردد .
ظروف نگهداري دنبه ها ، جهت تبادل حرارتي بهتر ، بر روي پالت قرارداده شود .



ج ) شرايط بسته بندي بهداشتي و استاندارد دنبه :
دنبه بايد طبق ضوابط و دستورالعملهاي بهداشتي و استاندارد ، بسته بندي گرديده و مراحل آن مطابق با بسته بندي ساير فرآورده هاي خام دامي باشد .
جهت بسته بندي از كارتنهاي مقوايي نو و محكم و غير قابل نفوذ كه گنجايش حدود 20-15 كيلوگرم دنبه را دارا باشد استفاده گردد .
بر روي دنبه ها و كارتن از پوشش نايلوني غير قابل نفوذ استفاده گردد.
بر روي كارتنها از برچسبهايي كه نام كالا – وزن – تاريخ توليد – نام كشتار گاه و شرايط نگهداري بر روي آنها درج شده باشد استفاده گردد.

د - شرايط حمل و نقل جهت صدور دنبه به خارج از كشور
تائيديه نتايج آزمايشگاهي بر اساس استانداردهاي مربوطه
جهت جابحائي و حمل و نقل دنبه ها به خارج از كشور بايد از كانتينر يا ماشينهاي سردخانه دار بهداشتي با درجه برودت داخلي 18- درجه سانتيگراد استفاده گردد .
ماشيهاي حامل دنبه به خارج از كشور بايد داراي مجوز بهداشتي سازمان دامپزشكي كشور باشند .
از حمل و صدور كارتنهاي باز شده و ناسالم خودداري گردد.
در حين بارگيري و جابجائي ، درجه حرارت محتويات كارتنها از 10- درجه سانتيگراد پايين تر نيايد و دنبه ها ديفراست نگردند .
حتي الامكان از ترموگراف در داخل كانتينر ، جهت ثبت و كنترل درجه حرارت داخل استفاده گردد.
بارگيري محموله ها حتماً با نظارت بازرس بهداشتي سازمان دامپزشكي كشور انجام پذيرد.
بازرسين بهداشتي مكلف به كنترل و بازديد كليه مدارك بهداشتي لازمه كه از سوي سازمان دامپزشكي صادر مي گردد، خصوصاً تائيديه آزمايشگاه در خصوص سالم بودن دنبه ها ، مي باشد .
 
      Back To Top  
   ارسال موضوع جديد  پاسخ دادن به اين موضوع

 
شما نمي توانيد در اين بخش موضوع جديد پست كنيد
شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد
شما نمي توانيد موضوع هاي خودتان را در اين بخش ويرايش كنيد
شما نمي توانيد موضوع هاي خودتان را در اين بخش حذف كنيد
شما نمي توانيد در اين بخش راي دهيد


      Back To Top  

صفحه 1 از 1
   
Powered by Ardalan Online © 2004,2005
پشتيباني توسط : مؤسسه پارس نگار