جستجوی پیشرفته

   
 
Home ثبت نام پرسشهاي متداول ليست اعضا گروههاي کاربران  
 
 
براي تغيير زبان صفحه كليد EN/FA از كليد Scroll Lock بر روي صفحه كليد استفاده نماييد.
فهرست طيور و پرندگان زينتي بررسی برخی خصوصیات ب&#1740
نمايش پستها:   
      تمام زمانها بر حسب GMT + 4 Hours مي‌باشند  
  ارسال موضوع جديد  پاسخ دادن به اين موضوع

27 اسفند 1389 - 3:00
نويسنده پيام
عليرضا گاييني
مدير بخش
مدير بخش


عضو شده در: 25 مرداد 1384
پست: 122

عنوان: بررسی برخی خصوصیات ب&#1740 پاسخگويي به اين موضوع بهمراه نقل قول

نام مقاله :
بررسی برخی خصوصیات بیماری Colibacillosis در طیور .



تهیه ، تنظیم و ترجمه :
علیرضا گائینی ، دانشجوی رشته دکترای دامپزشکی



آدرس پست الکترونیک :
Alirezagaeeni2000@Yahoo.com

Alirezagaeeni@Vetnews.Ir



---------------------------------------------------------------------------

مقدمه :
Colibacillosis به هرگونه عفونت موضعی یا عمومی باز می گردد که مسبب بخشی یا تمامی آن ٰ اشرشیا کولی بیماری زای پرندگان ( APEC ) باشد . از جمله آنها میتوان به

ü Colisepticemia .

ü Coligranuloma ( بیماری Hjarre ) .

ü بیماری کیسه های هوایی ( بیماری مزمن تنفسی ، CRD ) .

ü Coliform Cellulitis ( روند التهاب ) .

ü سندرم Swellen – Head .

ü پریتونیت کلی فرمی .

ü Coliform Salpingitis .

ü استئومیلیت کلی فرمی ( کمپلکس استئومیلیت بوقلمون ) .

ü Coliform Panophthalmitis .

ü Coliform Omphilitis ( عفونت کیسه زرده ) .

اشاره نمود .

ضایعات این بیماری را نبایستی به تنهایی حاصل درگیری E.Coli دانست . در نظر داشتن کلی فرم ها در این درگیری ، از اهمیت ویژه ایی برخوردار میباشد . دلیل چنین اهمیتی نیز شباهت های میان بسیاری از باکتری های فرصت طلب و E.Coli در عفونت های ثانویه است . رخداد این بیماری در پستانداران ، عوما اولیه میباشد . حال آن که Colibacillosis طیور ، نوعی عفونت موضعی یا عمومی میباشد که پس از تضعیف یستم ایمنی میزبان توسط سویه های حاد E.Coli و به صورت ثانویه روی می دهد .



اهمیت اقتصادی :
در مجموع عفونت ایجاد شده توسط E.Coli مسئول ضایعات اقتصادی مهمی در صنعت طیور میباشد . بر اساس سرشماری های صورت پذیرفته ، Colibacillosis بیشترین بیماری گزارش شده در مزارع پرورش طیور میباشد . به عنوان مثال ، 43 درصد از لاشه های طیوری که در حین بررسی ، مشکوک به بیماری بوده اند ، ضایعاتی شبیه به Colisepticemia را از خود نشان می دادند .



تاثیرات بر سلامت عمومی :

اکثریت انواع اشرشیاکولی بیماری زای پرندگان ، تنها برای پرندگان بیماری زا بوده و تهدید چندانی برای انسانها یا سایر حیوانات محسوب نمیشوند . این در حالیست که جوجه ها به کلونیزاسیون با اشرشیاکولی O157:H7 حساس بوده و نوعی شیگاتوکسین تولید می کنند که برای انسان بیماری زاست . از سوی دیگر ، رخداد طبیعی بیماری در جوجه ها و بوقلمون های نواحی مختلف ، گزارش شده است .

احتمال آن وجود دارد که گوشت طیور با این ارگانیسم آلوده گردد . در مواردی نیز شیوع اسهال را مرتبط با آلودگی گوشت بوقلمون دانسته اند . شیگاتوکسین های تولید شده توسط E.Coli ، در برخی مواقع سبب درگیری 6 تا 16 درصدی کبوتران خیابان ها شده است . بر اساس تحقیقات به عمل آمده ، رخداد بیماری در کبوتران جوان بسیار بیشتر از کبوتران مسن تر بوده است ( 17.9 درصد در برابر 8.2 درصد ) .

چنین یافته هایی موید این مطلب است که کبوترها از ذخایر طبیعی این ارگانیسم بوده و چنین موردی ، خطری بالقوه برای مردم خواهد بود . درگیری گاوها با اشرشیا کولی O157 در اسکاتلند نیز به لحاظ همه گیر شناسی با قوهای وحشی در ارتباط بوده است .

انتروتوکسین ها ، رسپتورهای ساختاری خود برای مقاومت در برابر گرما را درون مجاری روده ایی طیور کسب می کنند . به هرحال سروتایپ هایی که با بیماری اسهال در انسان ها در ارتباطند و همچنین سویه های مقاوم و حساس در برابر گرما ، همگی از اکثریت پرندگان ، جدا میشوند .

به طور معمول ، خصوصیات حدت E.Coli در پرندگان و سایر حیوانات مشترک بوده و سویه های پرندگان ، بطور بالقوه ایی میتوانند منبع ژن ها و پلاسمیدهایی باشند که کدکننده فاکتورهایی چون مقاومت آنتی بیوتیکی و حدت هستند . مقاومت آنتی بیوتیکی E.Coli مدفوعی در جوجه های گوشتی و بوقلمون هایی که آنتی بیوتیک های مختلفی را دریافت می کنند ، بیشتر از طیور تخمگذاری میباشد که به ندرت در معرض آنتی بیوتیک ها قرار می گیرند .

الگوهای مقاومت آنتی بیوتیکی مشابهی در E.Coli جدا شده از افرادی که با چنین پرندگانی کار می کنند ، یافت شده است . در برخی موارد خاص نیز ، برخی سویه ها در میان کارگران و طیور پرورشی مشترک بوده است . چنین یافته هایی موید این مطلب است که انتقال ارگانیسم یا پلاسمید از طیور به انسان ، معمول خواهد بود .



تاریخچه :

برای نخستین بار در سال 1984 میلادی ، Lignieres ، تلفات ماکیان و جداسازی باکتری از قلب ، کبد و طحال را گزارش نمود . به دنبال تلقیح تجربی مشخص گردید که جدایه برای کبوتران بیماری زا میباشد . در جوجه ها نیز ، باتوجه به دوز تجویز و راه ورود ، بیماری زایی متفاوتی مشاهده گردید . این در حالی بود که این میکروارگانیسم برای خرگوش های گینه ایی ، بیماری زا نبود .

متعاقبا و بین سالهای 1922 تا 1984 میلادی ، بیماری در کبوتران ، قوها ، بوقلمون ها ، بلدرچین ها و گله های جوجه ایی که با این ارگانیسم هایی درگیر بودند ، ثبت گردید .

نخستین توصیفات کلی سپتی سمی در سال 1907 منتشر گردید . این نتایج بر اساس مرگ جوجه ها با نوعی بیماری شبه وبا در حین جابه جایی آنها بوده است . این نکته محرز شده است که باکتری اشرشیاکولی ممکن است تحت شرایط خاص ، این قابلیت را کسب نماید تا حدت خود را در حین ترک روده افزایش داده و سبب نوعی سپتی سمی در مرغها شود . شرایط فوق زمانی بغرنج تر خواهد شد که مقاومت پرنده به دلیل گرسنگی ، تشنگی ، گرما ، سرما یا عدم تهویه مناسب کاهش یابد .

در سال 1938 میلادی ، نوعی بیماری شبه پلوروم سبب تلفات 15 تا 40 درصدی در جوجه هایی با سن کمتر از ده روز شد . Pericarditis ، Perihepatitis و لکه های سفید رنگ بر روی کبد این جوجه ها مشهود بود و باکتری E.Coli از بافت های مختلف ، جدا گردید .

دلیل حساسیت این جوجه ها به بیماری ، انکوباسیون ضعیف و متعاقب آن ضعف جوجه ها تشخیص داده شد . بین سالهای 1938 تا 1965 میلادی ، Coligranuloma و نقش E.Coli در مجموعه ایی از ضایعات شامل بیماری کیسه های هوایی ، آرتریت ، Omphalitis ، Panophtalmitis ، پریتونیت و سالپنجیت شناسایی گردید و شرح داده شد . از سوی دیگر ، درگیری با E.Coli به دنبال واکسیناسیون یا درگیری طبیعی با ویروس نیز به ثبت رسید .



سبب شناسی :

مسبب بروز Colibacillosis ٰ باکتری E.Coli می باشد . سایر عومال ضدعفونی و فاکتورهای غیرعفونی ، معمولا سبب مستعد شدن حیوانات به درگیری با عفونت میشوند . این در حالی است که باکتری E.fergusonii از بوقلمون ها جدا گردیده است ولی نقش آن به عنوان نوعی عامل بیماری زای بالقوه ، ناشناخته است .



طبقه بندی :

اشرشیا جنسی از خانواده Enterobacteriaceae میباشد و مشتمل بر ارگانیسم هایی است که میتوانند به صورت هوازی یا بی هوازی رشد کرده و از منابع نیتروژن و کربن ساده استفاده نمایند .

E.Coli در جنس Escerichia قرار می گیرد . گونه های دیگری نیز در این جنس قرار می گیرند ولی E.Coli در این جنس ، به عنوان تاثیرگذارترین و بیماری زا ترین گونه ، مطرح میباشد . جنس اشرشیا ، شباهت بسیاری زیادی را به جنس Shigella دارد .



نام و مترادف ها :

نام اصلی اشرشیا کولی Bacterium ( Bacillus ) Coli Commune بوده است و به اختصار B.Coli نامیده میشده است . در سال 1919 میلادی ، Castellani و Chalmers نام کنونی این باکتری را برای آن پیشنهاد نمودند . این باکتری به صورت رسمی در خانواده Enterobacteriaceae قرار گرفته است .



ریخت شناسی و رنگ آمیزی :

E.Coli از جمله باکتری های گرام منفی میباشد که اسیدفست نبوده و رنگ آمیزی یکسانی دارد . فاقد باسیلور اسپور شکل بوده و اندازه آن معمولا ، 2.3 در 0.6 نانومتر میباشد . اندازه و شکل این ارگانیسم نیز متفاوت است . اکثر سویه ها قادر به حرکت بوده و واجد نوعی تاژک میباشند . در یکی از مطالعات صورت پذیرفته ، 57 درصد از 607 جدایه مورد بررسی ، قادر به حرکت بودند .



نیازمندی های رشد :

E.Coli بر روی محیط کشت اولیه در دمای 18 تا 44 درجه سانتی گراد یا پائین تر رشد میکند . زمان همانندسازی و تعداد ارگانیسم ها در خلال دوره زمانی خاص ، به دما بستگی دارد .



ریخت شناسی کلونی :

در پلیت های آگاری که به مدت 24 ساعت در دمای 37 درجه سانتی گراد گرم خانه گذاری شده بودند ، کلونی ها ، اندک ، محدب ، صاف و بدون رنگ بودند . کلونی ها در محیط کشت Mac Conkey صورتی روشن هستند و در محیط کشت EMB ، نوعی درخشندگی مشکی سبز متالیک دارند . این کلونی ها همچنین ، در محیط کشت Terigitol – v ، زردرنگ میباشند .

قطر آنها معمولا 1 تا 3 میلی متر بوده و ساختاری گرانولار و مرزهایی مشخص دارند . برخلاف رخداد همولیز توسط E.Coli بیماری زای پستانداران در محیط کشت خون ، جدایه های E.Coli پرندگان ، عموما چنین ویژگی را نداشته و به سرعت ، محیط کشت Broth را تیره می کنند .



خصوصیات بیوشیمیایی :

اسید و گاز در گلوکز ، مانیتول ، زایلوز ، گلیسرول ، رامنوز ، سوربیتول و آرابینوز تولید می شوند . این در حالیست که موارد یاد شده در دکسترین ، نشاسته یا اینوسیتول تولید نمی شوند . محیط کشت سوربیتول Macconkey به منظور تمییز و تفریق اشرشیاکولی O157:H7 از سایر انواع اشرشیاکولی ها مناسب میباشد ژرا که سبب تخمیر سوربیتول نمیشود .

اکثریت جدایه ها سبب تخمیر لاکتوز میشوند ولی سویه های منفی که بایستی از سالمونلا تمییز گردند ، در برخی موارد جدا می شوند . تخمیر adomitol ، sucrose ، salicin ، raffinose و dulcitol نیز متغیر میباشند . E.Coli ایندول مثبت بوده و نیترات را به نیتریت تبدیل می کند . این باکتری نسبت به واکنش های اکسیداز و VogesProskauer و سبب تولید سولفید هیدروژن در محیط آهن kilogler نمی شود .

باکتری E.Coli در حضور موادی چون ، سیانید پتاسیم ، هیدرولیز اوره ( اوره منفی ) ، ژلاتین مایع رشد نمی کند . اشرشیا کولی در محیط سیترات رشد می کند . با استفاده از آزمایشات بیوشیمیایی نیز میتوان E.Coli را از سایر گونه های اشرشیا و سایر باکتری های خانواده Enterobacteriaceae تفکیک نمود . جدایه های E.Coli طیور ، شباهت های بیوشیمیایی بسیار زیادی را با سایر E.Coli جدا شده از سایر منابع ، دارند .



منبع :

Disease Of Poultry , 12Th Edition .
 
      Back To Top  
   ارسال موضوع جديد  پاسخ دادن به اين موضوع

 
شما نمي توانيد در اين بخش موضوع جديد پست كنيد
شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد
شما نمي توانيد موضوع هاي خودتان را در اين بخش ويرايش كنيد
شما نمي توانيد موضوع هاي خودتان را در اين بخش حذف كنيد
شما نمي توانيد در اين بخش راي دهيد


      Back To Top  

صفحه 1 از 1
   
Powered by Ardalan Online © 2004,2005
پشتيباني توسط : مؤسسه پارس نگار